Radiant Hogescholen

Stage in Nepal

De hogescholen binnen Radiant bieden je de mogelijkheid van een buitenlandstage in onder andere Nepal.

Algemene informatie

Nepal is het land met de hoogste bergen ter wereld, maar ook een uitgestrekte jungle. Het is een land vol variatie, rijk aan geschiedenis, religie en overal is bedrijvigheid. Ingeklemd tussen de grootmachten India en China, ongeveer 3,5 keer de oppervlakte van Nederland, met ca. 30 miljoen inwoners. De hoofdstad is Kathmandu, gelegen in een vallei met ongeveer 1 miljoen inwoners. Er wordt een groot aantal talen gesproken, maar de officiële taal is het Nepalees.

Het onderwijs in Nepal

Er is leerplicht vanaf het basisonderwijs t/m het eerste deel van het voortgezet onderwijs. De realiteit is echter dat met name in de meer afgelegen gebieden niet iedereen onderwijs kan volgen.

Het huidige onderwijs systeem heeft de volgende opbouw: Vanaf ongeveer 3 jaar kunnen kinderen naar de pre-school, de Kindergarten. Van ongeveer 5 t/m 17 jaar wordt het basis- en voortgezet onderwijs gevolgd. Daarna volgt het hoger onderwijs

De schooljaren volgen de Nepalese jaartelling en lopen van april tot maart. Nepal kent zowel openbaar onderwijs (government schools) als privéscholen.

Praktische informatie

Om in Nepal te verblijven heb je een visum nodig. Dat kun je verkrijgen bij het Nepalese consulaat in Amsterdam, maar ook op de luchthaven in Kathmandu.

Check bij de GGD welke inentingen verplicht zijn of aanbevolen worden.

Contactpersoon

Wil je meer informatie over een stage in Nepal, dan kun je met onderstaande persoon van Radiant contact opnemen: